Snön är härHoppas den är för att stanna, i alla fall någon månad.

Day & AgeThe Killers nya album är ute
och nu ska jag nöta sönder iPoden, datorn och stereon! Som vanligt verkar albumet rätt olikt de andra, soundet är lite annars på något sätt.

Underbart! :D

Twilight

Helg igen, det känns riktigt bra att vara ledig några få dagar. Ikväll blev det badminton med Sarah, Oskar, Munk & Petter. Det var riktigt kul, jag är nog dock inte den bäste spelaren. =P

Efter badmintionen for jag och Sara till biostaden och såg Twilight. Jag hade inte så många förväntningar eftersom jag varken läst något om den eller läst boken. Jag tycker då att den var bra, satt rätt klistrad de två timmar filmen spelade. Det kommer säkert efterförljare, det kan man gissa av slutet och att det finns ytterligare tre böcker. Hoppas de blir bra de med.

Nu är det nog dags att krypa ner i sängen och sova. Och sova hur länge jag vill!

Man är alltid snyggast i pappas gamla glasögon...eller vad säger ni?  =P

Intressant om mineralolja

Detta är hämtat från Rena Smörjan:

Mineralolja: "Används för tillverkning av kosmetika. Framställs ur råolja.

Råolja innehåller tusentals olika kemiska ämnen. Ex. på mineralolja är paraffinolja, smörjolja, eldningsolja och dieselolja. Klassifierade som giftiga och cancerframkallande, irritation och oljeakne." (från TOX-info handobken)

Mineralolja kan även tas från återvinningsbart fett som man hämtar från återvinningsstationer runt om i landet. Återvinningsstationer får in fett från bl.a. korvkiosker, pommes frites fettet, chipstillverkarna, broiler fett när man grillat broiler i butik med mera med mera. Sedan körs detta ut till bl.a. sprängämnes- och färgindustrin, vilket jag tycker är ypperligt miljötänkande, men sedan körs det även ut till skönhetsindustrin.

Mineraloljorna täpper till porerna upp till 60 % och gör att huden inte kan andas normalt. Det skapar eksem, oljeakne, allergier, torr hud, oblans i hyn med mera. Det skapar även ett smörjberoende. Många går med läppfett i fickan och smörjer sig många gånger om dagen. Min uppmaning är: Läs innehållsförteckningen och ni får svar på varför ni har torra läppar hela tiden!

Olika namn på mineralolja:
mineralolja,
ozokerit (kan ingå i t.ex. maskara),
polyisobutene (kan ingå i t.ex. lipgloss),
vit mineralolja,
white mineraloil,
liquid parrafin,
medicinsk vitolja,
E 905,
paraffinum/parrafin oil,
oleum vaselin,
vaselin oil,
petrolatum
paraffinum liquidum

Are we human?...And sometimes I get nervous
When I see an open door
Close your eyes
Clear your heart...
Cut the cord

Köpa, köpa, köpa

Tror inte det är bra att jag får mycket pengar på en och samma gång. Det känns som jag kan köpa hur mycket som helst och det kommer inte ta slut. Fast det vet jag ju att det gör. Och jag borde spara till resan till England och nya glasögon!

Plus att jag vill köpa nya objektiv till kameran, vill ha mer möjligheter och bättre skärpa!

Men med nuvarande väder (=grått) känner jag mer för att köpa två säsonger av Bones och ligga i sängen och mysa.

Hm, prioriteringar, prioriteringar.
Edit: Ja just ja! Julklappar får inte glömmas!

Jag kan rita

ibland och då kan det se ut så här:


Osmidig

Jag kan då inte påstå att jag är smidig, idag slog jag huvudet på städvagnen när jag skulle knyta skorna. Mycket duktigt av mig eller hur? Nu har jag en sorts minibula i pannan.

Tur att jag har lugg. =)

Vintertid


foto av mig

Månen lyser

...med sin frånvaro.

Har umgåtts med syster och svåger ikväll, vi såg Kung Fu Panda. And I like it a lot! Men måste dra, ska upp om sju timmar!

Frost


Under arbetsdagen

...har jag gått 9011 steg, nästan 8 km.

Kanske inte så konstigt att jag har ont i fötterna efter sex timmar promenad?

Ny design

Jag tyckte att det var dags för en ny design så idag har jag suttit och kodat och fixat till en ny header. Detta blev resultatet!


Vad tycker ni? Bättre eller sämre?


Gamla:


Nya:


Jag är dock inte helt klar med sidopanelen och sådant, men det får vänta för nu är det dags att sova. Godnatt!

Nu känns det bättre


Bild: Boviken maj 2008

Idag har varit bättre än igår, vilket känns bra. Dock är det fortfarande för lite tid på ett av ställena jag städar. Det skulle behövas en timme till för att kunna arbeta i bra takt och inte missa saker i stressen.

Hur som helst är jag hemma och efter middag ska jag simma med Sarah, ska bli härligt. Hoppas min rygg blir bättre då.


Dålig dag

Måndag
Sovit dåligt
Arbete
Inga moppar - inte kunna arbeta
Stress
Trött
För mycket disk
Hungrig
Ont
För mycket folk, för lite tid, för mycket att städa
Nu är jag i alla fall hemma igen.
och jag har fått lönebesked = bra

När slutar detta?

Min otur, eller vad man nu ska kalla det, i trafiken fortsätter! Idag var jag med några kompisar på Tre Kronors pizzeria för att testa Calskrove (en blandning av calzone och skrovmål, det var helt ok). När jag kom ut hade jag fått en parkeringsböter!

Jag som hade farit tillbaka hem endast för att hämta det och så gäller det tydligen inte där! Vad dåligt! Jag trodde att det gällde överallt. Så nu är jag 350kr fattigare!

Blä ska ta och vila, se på tv och kanske baka. Ska bli härligt att kunna sova länge.
Adios

Dags att börja

Nu är det dags att börja arbetsdagen, jag kan dock komma på en mycket härligare idé. Lägga mig i sängen och sova några timmar till. Men måste ju arbeta, så tyvärr.

Nu måste jag borsta tänderna.

Minne, jag har tappat mitt minne

...är jag svensk eller finne? Kommer inte ihåååg.

Okej, sluta på det. Tänkte bara lägga upp en bild från en kul kväll. =)
Ikväll blir det att hälsa på syster och sedan sova. Känns inte som jag har mycket till social liv. Har inte varit med någon kompis sen i fredags. Min vardag är jobba, kanske simma, se tv, sova.

Inte särskilt roligt, men kan inte göra så mycket åt min trötthet efter en stressig arbetsdag. Idag sprang jag från jobbet för att hinna med bussen. Nu blir det snart middag och vid tillfällen som detta uppskattar jag verkligen att bo hemma. Mamma lagar mat. =) <3

Tjing!

All hallow's eveFolket! =)

BlodgivningSå idag var det andra gången jag har gett blod, har varit lite trött idag och det kan nog bero på det. Eller den stressiga dagen. Känns i alla fall bra att ha gjort något bra idag. Nu ska jag kolla på min nyinköpta säsong 1 av Criminal Minds. =D

Tjing.

NaturligtHar inte så mycket att rapportera och har inte heller någon större lust att skriva något, så det får bli en bild istället. =)

Men här är en länk till ett bra inlägg på en blogg och varför man borde köpa ekologiska produkter, inte bara för naturen och också för våran egen hälsa!

En till länk till en hemsida som säljer ekologiska skönhetsprodukter, jag har själv varit utan shampoo i ungeför 5 veckor och min hår mår utmärkt. Jag funderar att testa tvätta med olivtvål, men måste do some research först!

RSS 2.0