Schampoo är dåligt för ditt hår!De flesta schampoo som finns innehåller SLSer (Sodium Lauryl Sulfate eller Laureth Sulfate) som är ett väldigt slitande ämne och används inte bara i schampoo men även i tandkräm och tvål. SLSer är kända som irriterande ämnen och det kan också orsaka håravfall.

Så om du vill sluta använda scampoo, följ dessa steg (som har hämtats från lockig.se):

 När du slutar använda schampo, krävs det dock att du inte heller använder produkter som innehåller mineraloljor och silikoner. Dessa ämnen är inte vattenlösliga, och om du fortsätter att tillföra sådana ämnen utan att tvätta bort dem, byggs de upp på håret: Håret blir matt, platt och livlöst, det kan kännas kladdigt som otvättad ull, och blir omöjligt att styla. Innan du ställer undan schampoflaskan för gott måste du därför schamponera en sista gång med ett schampo som innehåller sulfater, så du får bort alla rester av mineraloljor och silikoner. Följ dock inte upp med ditt gamla, silikonspäckade balsam! Använd istället ditt nya, godkända balsam efter tvätten eller varför inte ge håret en extra bra start med en rejäl inpackning?


Men det finns alternativ, schampoo utan de slitande sulfaterna och man kan även göra eget "schampoo":

Detta har jag kopierat från denna sida.
Metoden kallas oftast för ''no poo'' (no shampoo) och kan inkludera flera metoder.
-- Det ursprungliga no poo metoden är att endast tvätta med Bikarbonat (jo det funkar!) och ÄppelCiderVinäger.
-- WO (water only) där använder man sig endast av vatten och hårborstning.
-- Men sen finns också en metod som egentligen kallas CO-wash (Conditioner Only)
-- Sen också metoder där man tillverkar sitt eget schampoo av diverse ätabara produkter så som honung, bikarbonat, ägg etc.

Gamla bilder

Idag har jag fått min multifunktionsskrivare som det så fint heter så idag har jag scannat in några foton som jag itne haft på datorn. Tänkte dela med mig av dem, ivad jag tror är kronologisk ordning. =P

Fjällresa säkert år 1990, eller liknande


Min födelsedag för länge sedan, visst ser mina syskon pigga ut? =P


Mormor när hon fyllde 80 tror jag...åtminstone kring den åldern, jag har inga datum på baksidan av fotona tyvärr.


Juni 2004. Jag, Annica & Sanna =)


Stadsfesten 2005 =)


Gräslig bildkvalitet, men bilden är iaf från Halloween 2007 tror jag minsann =)

Partaj


Bild:http://www.station8.se/nyheter.php

Ikväll blir det utgång
, dock har jag klädd i helsvart så jag får inget påskägg. Om inte ett gult pärlarmband gills det vill säga. Jag hoppas att det gills, jag har blivit nyfiken. =P

Till middag blir det lax med ungstekta grönsaker och till efterrätt blir det gino! Mums!

Men nu ska jag torka håret och gå ner ett tag.

Lyckat

Igår glömde jag nog min plånbok på bussen till Porsön så nu har jag spärrat mitt VISA kort och ska ringa till LLT på måndag morgon för att se om dom har den. Jag hoppas på det! Gillar den och blir något jobbigt att skaffa alla kort.

Fast ett plus skulle ju vara ett nytt körkort, med ny bild! Där jag inte är jättenervös inför teoriprovet. =P

Nåja nu ska jag äta lite frukost och se vad Annica & Victor har för sig.

Helgen

Då var det dags att börja dra mot busstationen och åka till Luleå för att göra de sista teorilektionerna, bassängdyken och teoriprovet! Spännande! =)

Ska shoppa lite också. Har planerat att köpa parfymen Salt Air från The Library of Fragrance (mums!) och ansiktsvatten på Lush. Men nu måste jag kolla så att allt är med!

Ha en bra helg allihopa!

Jag har börjat dykarskola

Bild: http://www.floridastateparks.org

Ja, som rubriken säger. Jag har börjat PADI dykarskola i Luleå, förrförra helgen var jag uppe med Annica och Victor. Då hade vi första lektionen och bassängdyken. Jag erkänner att jag var nervös i början och det var rätt krångligt att få till balansen. Men det gick bättre och bättre. Vi testade att "tappa" regulatorn (saken man andas i) och andas ut medan man hittade regulatorn igen. Viktigaste regeln inom dykning med tuber är att aldrig sluta andas. Annars kan man få lungbristning och det är inte särskilt roligt!

Vi testade även att få slut på luft och att signalera detta, sedan testade vi att ta dykkamraten alternativa luftkälla och andas med den. Det var faktiskt riktigt roligt, jag ser framemot att dyka utomhus och helst i varma, klara vatten! =)

Ikväll ska jag, Annica & Victor ha dykfilmkväll och se resten av filmen vi fått. Tydligen ska vi göra scones också, dom var riktigt sugna på det. ;)

Jag kan då säga det här; funderar du på att börja dykarskola..gör det! Det är superkul!
Jag hoppas bara att provet jag ska göra på lördag kommer att gå bra... det är ju ändå rätt mycket i boken!

RSS 2.0