Skapelsen

Denna lilla sak skapade jag mellan anteckningarna från dagens föreläsning om skärpa i olika slag. Var många nya olika sätt att skärpa/oskärpa som lärdes ut av Stefen Ohlsson. Väldigt bra och vi höll bara på till 14.00 så efter det monterade jag mina bilder på kapaplatta och det gick ju faktiskt rätt bra, förutom en bild som fick göras om!


Printat

Idag har jag städat lägenheten innan jag drog till skolan för att printa ut bilderna till utställningen. Två stycken blev dock misslyckade på grund av att skrivaren jag använde skapade streck i de ljusa partierna i bilden. Så det var bara att göra om på våran största skrivare vid namn Stefan som gärna samarbetade.

Så nu måste jag bara montera på kapaplatta så ska detta snart vara klart inför torsdagen! Men nu ska jag börja packa lite, flyger nämligen upp till Norrland på torsdagkväll.


Grattis syster!!

Idag fyller världens finaste syster år! <3 Stort grattis till henne, det ska bli så kul att träffa henne
igen om ungefär en vecka. Det är känns som länge sen sist, men så länge sedan var det ju inte.

Före und efter


Sitter i skolan och för över bilderna som jag arbetat med till utställningen till fotografen som tagit bilderna. Det går lite segt, bara 24% klart. Under tiden tänkte jag att jag kunde visa ännu en före/efter bild som jag lekte med för ett tag sedan. Är inte helt nöjd men det blev ganska bra.
Tjing!

Billiga ringar

Jag erkänner att jag blir något sugen på att köpa dessa ringar, särskilt när jag ser priset! Den släta kostar 30 (!) kronor och korsringen kostar 55 kronor. Helbilligt! Ska se om syster också vill köpa med mig.

Alfaprint & Morgan Norman

Fotograf, Morgan, Norman, Morgan Norman

Det är riktigt roligt med studiebesök och gästföreläsningar, särskilt när de är så bra som idag! Vi började morgonen med att hälsa på tryckeriet Alfaprint och det var fascinerande, särskilt nere i tryckeriet med alla maskiner och annat spännande. Var intressant att höra hur de arbetar och vissa saker de gjort som förenklar flödet från bild till tryck.

Efter lunch har vi lyssnat på Morgan Norman, en riktigt bra fotograf, som pratade lite om sitt liv. Bland annat hur han kom in på fotografi och plåtningar han gjort. Han delade även med sig av tips och roliga anekdoter. Riktigt bra!

Och det lär nog inte bli sämre för snart är det dags för vernissage av grupp två i klassen. Det ska bli roligt att se deras bilder och rykten går att de kommer bjuda på kex, ost & vin! Vernissaget är på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 på våning 6 mellan klockan 17.00 till 19.00 men bilderna hänger kvar till nästa torsdag då det är min tur att ställa ut. Nervööst!

Mitt papper som jag beställde från Molanders har i allafall kommit så snart blir det att börja med första testprinten på rätt papper.

P.S Morgan är inte så allvarlig som han ser ut på bilden ;)

Saturday

Lördag dag spenderades hos brodern min som tillsammans med sin fru städade lägenheten inför visningen som var idag. Jag busade mest hela tiden med söta Göta och sedan gick jag och hon ut på en promenad i det fina vädret.

Första delen av kvällen spenderades på skolan med några klasskompisar, efter ett tag gick vi till det nästan folktomma Vasa's och hängde där tills de stängde. Då drog vi vidare till Ericas lägenhet på söder. Trots min huvudvärk var det riktigt mysigt, låg i soffan och lyssnade medan de andra snackade.

Denna fina blonda peruk låg ensam och övergiven på Mariatorgets perrong, den fick hålla mig sällskap medan jag väntade på tunnelbanan hem.


Jag kommerKlicka på bilden för att lyssna på låten :)

Testar lite retusch
Bildlänk

Någon lektion i retusch har vi inte haft än, men om någon vecka ska vi börja med det occh det ser jag framemot. Dags att lära sig lite nya knep! Detta lekte jag bara med medan mina bidler till utställningen skrevs ut. Ändrade färg på hennes eyeliner också, passade verkligen inte med den klarblåa färgen till hennes färger.

Ingen som helst koll

Morgonen började med att jag var helt övertygad om att det var fredag och att det därmed inte var någon lektion idag. Vaknade t.o.m mitt i natten och var nöjd över att jag skulle få lång sovmorgon. Men icke, till slut kom jag på att det var tisdag och skolveckan knappt börjat!

Jag och Hannah möttes vid Hornstull och gick till Projektor, vi var 30 minuter tidiga men trevligt var det att sitta där och snacka lite ett tag. Efter studiebesöket begav vi oss till Matton för att köpa kapaplattor att montera utställningsbilderna på. På torsdag är första vernissaget! :)

Hela eftermiddagen ägnades åt web och att alla skulle ska ha en egen domän inom en snar framtid. Det är fixat för min del, däremot är den hastigt ihopslängd i iWeb och inte mycket att se på. Men alltid något. Ska försöka sätta mig in i detta men det är inte riktigt min grej.

Hm, endast text denna gång. Känns underligt.

Öppet hus

Bara några bilder jag tog på Hannah, Erica & Sandra när några ur klassen satt och arbetade med lite bilder medan det var öppet hus i skolan. Det var kul men lite nyfikna människor som ställde frågor och undrade vad vi gjorde. Om en månad är det öppet hus igen! :)

Nu ska jag sova för imorgon ska vi på studiebesök till Projektor.

Väntar på känslan

Idag var det lektion i Fotohistoria på Konstfack som gällde, Hans Hedberg hade en 1-timmes föreläsning och det var helt klart bästa lektionen på Konstfack hittills. Det var intressant och kort, oftast burkar det vara tvärtom. IBland har man tur.

Efter att föreläsningen var slut gick hem, långt var det inte! 20 minuter är ju helt okej gångavstånd. :)

Nu håller jag på att fundera lite inför sommaren, sommarjobb och sådant. Lär nog bli städning som vanligt. Det finns inte direkt jobb som passar utbildningen i min lilla hemstad. Men vi får se.

Om ett tag är det dags att dra sig till skolan, idag är det nämligen Öppet hus mellan 17-19! :)


Härlig helg

Igår var jag en riktig tv-nörd och såg hela första säsongen av Solsidan, hade inte sett det förut. Jag fattar nu varför alla gillar det, även om jag ibland vill ha en skämskudde framför ansiktet.

Idag blev det en promenad + lite jogging, men herregud vad dålig kondition jag har nu efter lunginflammationen. Men det kanske inte är så underligt, nu kan jag i alla fall gå från tunnelbanan utan att vilja gråta för att det är så långt hem... Ikväll testade jag att baka lite bröd, det blev gott! Varma mjuka bröd, mums!

Ha det fint! :)


Dagen i fotoform

Sov med blött hår i en knut, vaknade krullig.

 

Tvättade och passade på att göra en liten snögubbe av den nyfallna snön när jag gick hem från tvättstugan.

Städade lägenheten och gjorde supermumsiga enchiladas.

Allt som allt, en produktiv men avslappnad dag. :)


Tones

Idag har vi gått genom lite olika toninger och hur man kan efterlikna dem på datorn, sov endast tre timmar natten till idag. Helt slut nu, ska se Halv ått hos mig och sen inte så mycket mer innan det är dags att sova.

RSS 2.0